Sollicitatietraining

Inhoud Sollicitatietraining

Tijdens de sollicitatietraining zullen we alle aspecten van de sollicitatie bij langs gaan. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijke sollicitatiegesprek komen uitgebreid aan bod.

Om te beginnen gaan we kijken naar het belang van netwerken. Hoe kunt u uw bestaande kring van vrienden en familie gebruiken om een nieuwe baan te vinden? Welke social media kunt u gebruiken om te zoeken naar de leukste vacature?

Natuurlijk kijken we ook naar het schrijven van een motivatiebrief. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw brief opvalt tussen alle andere sollicitanten? Gekoppeld aan de motivatiebrief is ook de cv ofwel curriculum vitae. Tegenwoordig is er niet meer een vast stramien waarin een cv zich moet bevinden, maar kan deze afhankelijk van de functie waarop u solliciteert op allerlei manieren invulling krijgen.

Vervolgens besteden we aandacht aan uw presentatie op LinkedIn. Het opbouwen van een persoonlijk en professioneel netwerk gebeurt tegenwoordig net als zoveel dingen allemaal online. Tijdens de LinkedIn training van F.L.A.I.R. leert u hoe u een profiel aanmaakt, en hoe u dit profiel het beste kunt inzetten.

Tijdens het onderdeel Uiterlijke presentatie leert u niet alleen de basis van het bepalen van een juiste outfit voor een sollicitatiegesprek, maar we gaan ook dieper in op bijvoorbeeld het effect van verschillende kleuren in uw outfit.

Als laatste behandelen we de voorbereiding op, en de do’s en don’ts van het sollicitatiegesprek zelf. Hoe zorgt u ervoor dat u een blijvende indruk achter laat bij diegene die u het sollicitatiegesprek afneemt?


Dag:
Dinsdag of donderdag

Tijdstip:
12.30 uur – 15:30 uur

Locatie:
Bieslookstraat 31
9731 HH GRONINGEN

Prijs:
€ 225,-

Aantal dagdelen:
4


Aanmelden