WAT VINDEN ONZE DEELNEMERS

Met de opleiding tot medisch secretaresse bij F.L.A.I.R. Scholingstrajecten heb ik een succesvolle carrière switch gemaakt vanuit de facilitaire dienstverlening. De opleiding biedt een goede basis voor de functie van medisch secretaresse.

Niet alleen het theoretische gedeelte van de opleiding speelt hierin een belangrijke rol, maar ook het praktische gedeelte. Door middel van een (verplichte) stage doe je voldoende werkervaring op om zelfverzekerd de banenmarkt op te gaan.

De klassikale lessen geven de mogelijkheid om te sparren met je klasgenoten, maar vooral ook om elkaar te motiveren.

Met de keuze voor F.L.A.I.R. en hun opleiding tot medisch secretaresse heb ik het roer omgegooid. Ik ben nu medisch secretaresse in het Martini Ziekenhuis, een doel dat ik mijzelf had gesteld en dat ik mede dankzij F.L.A.I.R. heb bereikt!

Grietje van der Heide-Visser

Klik op onderstaande link voor nieuws over de diploma-uitreiking in april 2018 in Roden!

https://dekrantnieuws.nl/dolblij-met-diploma-dankzij-isd-noordenkwartier/

Februari 2018

De afgelopen weken hebben wij de cursus Notuleren op de Laptop en Nederlands mogen verzorgen voor mensen van de backoffice bij Werkplein Fivelingo. Het was een zeer gemotiveerde groep cursisten, die de lat voor zichzelf hoog legde. Maandag was de feestelijke uitreiking van de certificaten.

Mei 2017

Vorig jaar, in het voorjaar, is mijn opleiding Medisch Secretaresse begonnen bij F.L.A.I.R. scholingstrajecten. Wat ik in het begin best spannend vond, was of ik als 33-jarige nog wel wist hoe ik moest leren. Die spanning was nergens voor nodig. De docenten van F.L.A.I.R. begrepen waar ik tegen aan liep en waren uiterst behulpzaam in mijn leerproces. Het aantal leerlingen per klas was laag, er was veel persoonlijk contact en individuele aandacht.

Een laagdrempelige klassikale sfeer, waar je absoluut niet hoefde te schromen om vragen te stellen. Al het geduld en steun van de professionele docenten heb ik als zeer fijn ervaren.

Ik ging met ontzettend veel plezier naar school en vond het bijna jammer toen mijn theorie was afgerond. Maar gelukkig was daar mijn stage binnen het UMC Groningen! Ik had tijdens mijn stage regelmatig contact met mijn begeleidster Florien, wat ik erg fijn vond. Ik kon altijd, zonder enige aarzeling, contact met haar opnemen. Ze was altijd uiterst behulpzaam en gaf altijd snel antwoord op mijn vragen.

Wat ik ook nog wil benoemen, is dat wat je situatie ook is, F.L.A.I.R. is er voor je. Kun je een keer niet aanschuiven in de klas omdat je een ziek kindje thuis hebt zitten? Geen probleem. Er wordt altijd naar een passende oplossing gezocht. Er wordt gedacht in oplossingen en niet in problemen. Heel fijn en werkt zeer motiverend!

Al met al is F.L.A.I.R. scholingstrajecten een absolute goede keuze als u op zoek bent  naar een professionele, laagdrempelige, goede opleiding. Waar u zeker kan zijn van fijne, persoonlijke begeleiding en waar u bijna van baalt als alles afgerond is. 😉

F.L.A.I.R. is mijn beste keuze sinds lange tijd geweest… Bedankt!

Groetjes van Dorien Hut

Via mijn werkcoach heb ik de mogelijkheid gekregen om een opleiding tot secretaresse te volgen bij F.L.A.I.R. scholing. In oktober zijn we met een gezellige groep gestart.

In onze cursusgroep zijn we de opleiding gecombineerd gaan volgen met een gelijktijdige stage. Een dag in de week de vakken volgen waar op dat moment het meest behoefte aan is. Daarnaast meteen het geleerde in de praktijk brengen op het stageadres.

Florien en haar collega’s hebben hier goed op ingespeeld door regelmatig te informeren welke kennis we ontbeerden waarna de vakken indien nodig op een andere manier verdeeld werden.

Omdat je met een kleine groep bent die allemaal al wat meer levenservaring hebben zit je met meer motivatie bij elkaar dan tijdens de middelbare school. Je leert elkaar snel goed kennen, en hebt veel steun aan elkaar. Toch is er ook voldoende tijd voor gezelligheid en dat zorgt voor een ontspannen sfeer waardoor je makkelijker nieuwe kennis opdoet. Door de docenten wordt er alle ruimte gecreëerd om tijdens de les maar ook daar buiten vragen te stellen en er komt altijd snel een antwoord. Bij F.L.A.I.R. scholing is er dus echt persoonlijke aandacht zodat je snel verder kunt als je tegen dingen aanloopt.

Bij enkele huiswerkopdrachten en het stageverslag ben ik tegen wat problemen aan gelopen. Ik was niet in de gelegenheid om de opdrachten zo in te leveren als gevraagd werd. Ik ben daarop in overleg gegaan op welke wijze ik de opdrachten dan wel voldoende kon afronden zodat het voor mij geen onoverkomelijk probleem werd maar een met succes afgeronde opdracht.

Nu ik de opleiding heb afgerond kan ik bij Tol Secretarie blijven, ook dankzij Florien, Margriet en Geert, die met hun enthousiasme en kennis er aan hebben bijgedragen dat ik nu gediplomeerd secretaresse ben. Dank jullie wel daarvoor. Met F.L.A.I.R. scholing heb ik weer een stap vooruit gezet waar ik jaren profijt van zal hebben.