Medisch secretaresse

Als medisch secretaresse zorg je voor optimale administratieve ondersteuning binnen het medische team waar je werkzaam bent. Dit kan in een ziekenhuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een huisartsenpraktijk of verzorgingstehuis. Het grootste verschil tussen een medische secretaresse en doktersassistent is dat een medisch secretaresse geen medische handelingen verricht.

Taken van medisch secretaresse: Uiteraard ben je bekend met de medische vaktermen. Je zorgt dat dossiers actueel zijn. Verder verwerk je de post, houd je het archief bij en notuleer je vergaderingen. Ook verzorg je de medische correspondentie, zoals brieven en operatieverslagen voor huisartsen en specialisten en draag je zorg voor de financiele afhandeling.

Vooropleiding

Vmbo-tl/mavo/mbo 3

Kosten

€4150,-

Theorie

Ca. 1 jaar

Stage

624 uur

Keuzemodules binnen deze opleiding

Heb je al een vooropleiding? Dan hoef je waarschijnlijk niet alle keuzemodules te volgen!

Je maakt kennis met medische termen die veel voorkomen. Medische termen zijn er om de informatiekort en krachtig weer te geven. Je legt verbanden tussen medische klachten en afwijkingen van anatomie en fysiologie. Zo krijg je een beter inzicht in hoe artsen tot diagnoses en behandelplannen komen.

Het leren begrijpen wat de verwachtingen van de klant zijn, communicatieve vaardigheden om actief te luisteren en te reageren op klantverzoeken, het bieden van oplossingen die de klanttevredenheid verhogen, en het opbouwen van zakelijke relaties.

Tijdens deze module leer je hoe je grip houd op de werkzaamheden en processen van een afdeling met verschillende medewerkers.

Je houd patiëntendossiers bij, je verzorgt de communicatie met patiënten maar ook met andere afdelingen en of organisaties. Het begrijpen en communiceren in het Nederlands is daarom essentieel voor medisch secretaresses om goed te kunnen functioneren.

In de lessen stagevoorbereiding leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op een succesvolle stage-ervaring. We helpen je met het opstellen van je CV maar ook leren we je hoe je een overtuigende sollicitatiebrief schrijft.

In onze opleidingen begrijpen we hoe belangrijk computervaardigheden zijn in de werkplekken. Daarom helpen we je in deze lessen om vertrouwd te raken met belangrijke computerprogramma’s, zoals Word, Excel, outlook en Powerpoint.

De kosten

De opleiding tot doktersassistent kost € 6.500,- (incl. lesmateriaal, (her)toetsen en stagebegeleiding, excl. kosten Hepatitis B vaccinatie, benodigd voor stage)

FLAIR scholingstrajecten is vrijgesteld van BTW

Interesse of vragen?

Enthousiast geworden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!