Medisch secretaresse

Als medisch secretaresse zorg je voor optimale administratieve ondersteuning binnen het medische team waar je werkzaam bent. Dit kan in een ziekenhuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een huisartsenpraktijk of verzorgingstehuis. Het grootste verschil tussen een medische secretaresse en doktersassistent is dat een medisch secretaresse geen medische handelingen verricht.

Taken van medisch secretaresse: Uiteraard ben je bekend met de medische vaktermen. Je zorgt dat dossiers actueel zijn. Verder verwerk je de post, houd je het archief bij en notuleer je vergaderingen. Ook verzorg je de medische correspondentie, zoals brieven en operatieverslagen voor huisartsen en specialisten en draag je zorg voor de financiele afhandeling.

Vooropleiding

Vmbo-tl/mavo/mbo 3

Kosten

€4150,-

Theorie

Ca. half jaar

Stage

624 uur

Keuzemodules binnen deze opleiding

Heb je al een vooropleiding? Dan hoef je waarschijnlijk niet alle keuzemodules te volgen!

Om je werk goed uit te kunnen oefenen dien je onderscheid te kunnen maken tussen spoedeisende en minder spoedeisende zaken. Daarvoor moet je medische kennis en medische terminologie beheersen en verbanden kunnen leggen. Daarnaast moet je basis triage vaardigheden kunnen toepassen. 

In deze module neem je kennis van de werkprocessen op de polikliniek en sociale gezondheidszorg en leer je hoe je de medische administratie bijhoudt. Tevens behandelen we o.a. hoe je wet- en regelgeving toepast op je werkplek. 

Je houd patiëntendossiers bij, je verzorgt de communicatie met patiënten maar ook met andere afdelingen en of organisaties. Het begrijpen en communiceren in het Nederlands en Engels is daarom essentieel voor medisch secretaresses om goed te kunnen functioneren.

Je dient 624 uur stage te lopen, om de geleerde theorie in de praktijk te kunnen toepassen en om werkervaring op te doen. Tijdens je stagevoorbereiding leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op een succesvolle stage-ervaring. 

Bij aanvang van je opleiding verwachten we dat je al enige kennis van de belangrijkste computerprogramma’s, zoals Word, Excel, Outlook en Powerpoint hebt. Wanneer je deze niet vaardig bent kunnen we je ondersteunen om de programma’s onder de knie te krijgen. 

De kosten

De opleiding tot doktersassistent kost € 4150,- (incl. lesmateriaal, (her)toetsen en stagebegeleiding, excl. kosten Hepatitis B vaccinatie, benodigd voor stage)

FLAIR scholingstrajecten is vrijgesteld van BTW

Interesse of vragen?

Enthousiast geworden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!