Doktersassistent

MBO 4

De doktersassistent kent veel verschillende werkplekken, zoals een huisartsenpraktijk, een poli van een ziekenhuis, een ggz-instelling of een verpleeghuis. Als doktersassistent heb jij vaak het eerste contact met de patiënten, aan de telefoon of aan de balie, en ben jij onderdeel van een medisch team.

Taken van doktersassistent: telefonisch/fysiek mate van urgentie bepalen met daarbij de juiste vervolg actie, eigen spreekuur waar je medisch technische handelingen uitvoert, je assisteert zonodig de dokter bij ingreepjes, je voert administratieve taken uit, je zorgt dat de voorraad bijgewerkt wordt enz.

 

Vooropleiding

Vmbo-tl/mavo/mbo 3

Kosten

€6500,-

Theorie

Ca. 1 jaar

Stage

624 uur

Bij Flair bieden wij de MBO-4 erkende doktersassistent opleiding in modules aan.
Je start in principe met de module triage, vervolgens volg je de module medisch technisch handelen en daarna de module kwaliteitszorg binnen de organisatie. Bij een mbo-4 erkende opleidingen horen ook de generieke vakken Nederlands, Engels en rekenen en volg je een aantal keuzedelen en loopbaan en burgerschap.
Het modulair opleiden binnen de opleiding doktersassistent is voor ons een welbewuste keuze geweest. Op deze manier proberen we de opleiding zo dicht mogelijk bij het werkveld te krijgen en je zo snel mogelijk de opgedane kennis in de praktijk te laten toepassen.

Bij Flair bieden wij de MBO-4 erkende doktersassistent opleiding in modules aan

Heb je al een vooropleiding? Dan hoef je waarschijnlijk niet alle keuzemodules te volgen!

Jij zorgt ervoor dat de juiste patiënt, op de juiste plaats, op het juiste moment, bij de juiste hulpverlener terecht komt.

Jij voert medisch technische handelingen uit. Bijv bloeddruk meten, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, bloedsuiker controle. Ook assisteer je de dokter bij ingreepjes.

Je werkt als doktersassistent aan je eigen kwaliteit. Hoe kan je iets nog beter doen? Maar je werkt ook aan kwaliteit binnen je organisatie. Waarom doen we iets zoals we het doen? Kan dat anders of makkelijker?

De generieke vakken zijn verplichte mbo-4 onderdelen. Hieronder vallen Nederlands, Engels en rekenen, keuzedelen en loopbaan en burgerschap.

De kosten

De opleiding tot doktersassistent kost € 6.500,- (incl. lesmateriaal, (her)toetsen en stagebegeleiding, excl. kosten Hepatitis B vaccinatie, benodigd voor stage)

FLAIR scholingstrajecten is vrijgesteld van BTW

Interesse of vragen?

Enthousiast geworden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!